مافیای درمان مانع از ایجاد بیمه خصوصی و رقابتی/ بین آنچه هزینه می شود با خدمات سلامتی که مردم دریافت می کنند انطباقی وجود ندارد
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس گفت: اینکه سهم بهداشت و درمان در بودجه عمومی کشور چقدر است و در مقایسه با آن رضایت مردم از نظام بهداشت و سلامت چقدر است، باید مورد بررسی قرار گیرد. هر چند که بین آنچه هزینه می شود با انچه مردم به دست می آورند هیچ انطباقی وجود ندارد.

به گزارش همسو نیوز،احمد علیرضا بیگی، نماینده مجلس یازدهم در گفت وگو با خبرنگار همسو نیوز، در انتقاد به نظام سلامت گفت:به اعتقاد من در به کار نگرفتن نیروهای متخصص و مجرب در وزارت بهداشت یا تغییر مکرر مدیریتی در سازمان غذا و دارو و بهداشت و بی توجهی به ایجاد بسترهای شغلی برای پزشکان جوان و حتی ایجاد زمینه مهاجرات پرستاران به خارج از کشور، شخص وزیر نقش چندانی ندارد؛ بلکه همه این موارد به سیاست های کلی کشور بر می گردد.
این نماینده چند دوره مجلس اضافه کرد: انتقاد من به نظام بهداشت و درمان کشور است و شخص وزیر را در این باره کاره ای نمی دانم.
او در ادامه توضیح داد: نظام بهداشت و درمان باید مبتنی بر مواردی باشد که در قانون اساسی به عنوان وظیفه دولت در قبال بهداشت و درمان جامعه آمده است. باید به این سمت پیش برویم که بودجه و سرانه درمان سالانه مردم بر اساس کارت ملی آنها به خودشان پرداخت کنیم تا مردم بارقابتی که در بخش خصوصی ایجاد می شود، نوع بیمه درمانی را خودشان انتخاب کنند.
علیرضا بیگی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیمه در دست دولت است، حق انتخاب از مردم گرفته شده است و چاره ای ندارند جز اینکه به در خانه تامین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری بروند. اگر بیمه ها بتوانند در جایگاه واقعی خودشان قرار بگیرند، این مردم هستند که با در اختیار داشتن مبلغی که دولت برای سرانه درمان در ردیف سلامت به هر ایرانی اختصاص می دهد، انتخاب کنند که از بین بیمه های موجود، کدام بیمه سرویس بهتری می دهد و آن را انتخاب و پول خود را در صندوق سالانه آن بیمه سرمایه گذاری می کنند.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس یازدهم در پاسخ به انتقاداتی درباره بدعهدی وزیر بهداشت در تسویه با واکسن سازان داخلی و تعهد به خرید اولیه و همچنین بی توجهی به اقناع افکار عمومی و رسانه ها و اقدامات نمایشی وزیر هم اینطور گفت: به اعتقاد بنده مشکل اصلی از راننده نیست، بلکه خودرو ایراد دارد. برخی تصور می کنند که با عوض کردن و تغییر راننده این خودرو به تنهایی می تواند حرکت کند، درحالی که ایراد از راننده نیست، بلکه این خودرو معیوب است و باید روش ها را اصلا کنیم. اما به جای اینکه مثل همه روش هایی که در دنیا امتحانش را پس داده، رقابت بیمه ای ایجاد کنیم، راه دیگری می رویم.
علیرضا بیگی در ادامه تاکید کرد: البته نباید فراموش کنیم این مافیای درمان است که ما را به این سمت می کشاند و مانع از ایجاد بیمه خصوصی می شود؛ تا بیمه ها بتوانند با هم رقابت کنند و مردم حق انتخاب داشته باشند.
او اعتقاد دارد عوض کردن وزیر بهداشت چاره کار نیست و دردی را دوا نمی کند؛ بلکه باید نظام سلامت و سیاست های موجود را اصلاح کنیم.
این نماینده چند دوره مجلس در پایان تاکید کرد: اینکه سهم بهداشت و درمان در بودجه عمومی کشور چقدر است و در مقایسه با آن رضایت مردم از نظام بهداشت چقدر است باید مورد بررسی قرار گیرد. اما به اعتقاد من بین این داده و ستانده ما هیچ انطباقی وجود ندارد.
انتهای پیام/