اجتماعیاستانی

تقدیر از تلاشگران عرصه سلامت و مدیریت بحران کرونا در شهر تهران

مراسم تجليل از مديران برتر گروه‌هاي حوادث و بلاياي دانشگاه‌هاي علوم پزشکی شهر تهران، سازمان ها و مراکز فعال در مقابله با بحران کرونا در سطح شهر تهران ، پژوهشگران و دست‌اندرکاران عرصه تولید واکسن و امدادگران گروه‌های داوطلب برگزار شد.

به گزارش همسو نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در این مراسم که با حضور اعضای شورای شهر تهران ، رئیس سازمان مدیریت بحران تهران ، جمعی از مدیران شهری، روسای سازمان‌های عضو ستاد مدیریت بحران شهر تهران و شخصیت های علمی – آموزشی این حوزه ،به پاس کوشش بی وقفه و مشفقانه تلاشگران عرصه مقابله با کرونا طی دو سال گذشته برگزار شد، شماری از فعالان اجرای طرح واکسیناسیون در تهران و مدیران گروه سلامت در حوادث و بلایا  مورد تقدیر قرار گرفتند.

علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ابتدای این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد شهرداری تهران در راه‌اندازی پویش جهادی واکسیناسیون شهروندان تهرانی در پایگاه‌های ثابت و سیار شهرداری تهران که با شعار«تهران دوباره جان می‌گیرد» از ابتدای مهرماه سال گذشته آغاز شد، ضمن تشکر از تمامی دست‌اندرکاران فعال در این بخش اعلام کرد که برای اجرای این پویش از ظرفیت اتوبوس‌ها، ایستگاه‌های مترو، مساجد و مراکز ثابت و ون برای واکسیناسیون استفاده شد.

به گفته نصیری عرصه سلامت، عرصه‌ای بود که تا پیش از بحران کرونا کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت و تلاش و جانفشانی فعالان این عرصه طی دو سال گذشته ، باعث شد که موضوع سلامت و امنیت در جامعه بیشتر دیده شود و اهمیت آن نیز دوچندان شد.

 وی با اشاره به گزارش ارائه شده از اقدامات انجام گرفته برای مقابله با بحران کرونا در سطح شهر تهران گفت: گزارش ارائه شده، گزارش اقدامات شهرداری تهران بود که با کمک و تلاش تمامی سازمان‌های آن و نیز با همکاری همه سازمان های حوزه سلامت و امداد و نجات بیرون از شهرداری صورت گرفت. همه کمک کردند و در سخت‌ترین شرایط تلاش کردند تا بتوانیم این اپیدمی را کنترل کنیم.

وی افزود: در نتیجه تقدیرهای صورت گرفته به شکلی نمادین، تقدیر از تمامی فعالان و زحمتکشان و همه نیروهای حاضر در صحنه این کار جهادی محسوب می شود.

در ادامه این همایش مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز ضمن تشکر از تمامی فعالان عرصه سلامت که طی دو سال گذشته فشار مضاعفی تحمل کردند، از بحران کرونا، به عنوان مدلی از بحران‌های ساختارشکن یاد کرد که با توجه به دربرگیری آن ، تمامی اقشار و کل جامعه را درگیر خود ساخت.

 وی گفت: در نتیجه این بحران و متاثر از آن بسیاری از روابط اجتماعی، فعالیت‌های اقتصادی و حتی اقدامات آموزشی تغییر کرد. ابهامات ناشی از آن باعث تجربیات متعددی همراه با آزمون و خطا شد و علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روانی افراد نیز تحت تاثیر این اپیدمی قرار گرفت.

وی یادآور شد: این موضوعات ، همگی قابل بررسی است و باید مورد پژوهش قرار گیرد، چرا که این بحران نشان داد علاوه بر بلایای طبیعی و انسان‌ساخت که قبلا در مورد آن صحبت می‌کردیم ،احتمال  مواجهه با بحران‌های ناشناخته جدید هم وجود دارد. در نتیجه باید طرح جامع عملیاتی برای مقابله با این بحران ها تهیه شود.

وی در ادامه به برخی از بحران های جدید ناشی از تغییرات اقلیمی و خشکسالی اشاره کرد و اعلام کرد که باید در قالب این طرح جامع، برای مواجهه با هر مدلی از بحران، طرح‌های مختلفی فراهم شود.

پیرهادی با اشاره به این که در حوزه مدیریت بحران در دوره جدید مدیریت شهری، مدیریتی واحد شکل گرفته و نتیجه مثبت این مدیریت واحد، انسجام‌بخشی بهتر بود،؛ گفت: هنوز ظرفیت‌های بسیاری وجود دارد که باید برای شناخت و ارزیابی بلایا از آنها استفاده کرد.

وی از تقویت مشارکت مردمی به عنوان یکی از این ظرفیت ها نام برد که می‌توان با کمک آن، اقدامات و کارهای زیادی در حوزه مدیریت بحران پیش برد.

در ادامه این نشست، حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از بحران به عنوان موضوعی یاد کرد که می‌تواند نظم اجتماعی را به هم بریزد و ابعاد مختلف اجتماعی، جسمی و روانی ایجاد کند و بیشترین آسیب آن در حوزه سلامت خواهد بود.

وی از توسعه نظام سلامت در بخش‌ها و مناطق مختلف کشور به خصوص در مناطق حاشیه‌ای به عنوان راهکاری برای مقابله با بحران یاد کرد و یادآور شد که برای اجرای آن باید از برنامه مشخصی بهره گرفت.

 خانکه از پیشگیری به عنوان نکته‌ای مهم برای مقابله با بحران‌ها یاد کرد و اعلام کرد که با اجرای طرح‌های پیشگیرانه می‌توان پیش از وقوع بحران، به کاهش آسیب‌های ناشی از آن فکر کرد و اقدام مناسب انجام داد.

در ادامه این نشست،حسین نظری، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران از هم‌افزایی سازمانی به عنوان یکی از  مهمترین موضوعاتی یاد کرد که در کلانشهر تهران باعث اجرای درست کارها و اقدامات برای مقابله با بحران ها خواهد شد.

در ادامه این همایش از دست‌اندرکاران، مدیران، فعالان، پژوهشگران و امدادگران و کارشناسان حوزه سلامت و مدیریت شهری که طی دو سال گذشته با همکاری و هماهنگی  آنها پویش «تهران دوباره جان می‌گیرد»، انجام شد، از طرف شهردار تهران مورد تقدیر قرار گرفتند.

در متن حکم تقدیر شهردار تهران آمده است:« بحران‌های طبیعی مانند زلزله و سیل، هشت سال دفاع مقدس وقوع همه‌گیری کرونا طی سال‌های اخیر، محکی بود برای سنجش مسئولیت‌پذیری انسان‌ها در قبال همنوعان و فرصتی برای تجلی توانمندی‌ها و لحظه‌های تاریخی ماندگار و ناب که حافظان سلامت، با نثار جان خود در این سرزمین رقم زدند. در روزهایی که ویروس منحوس کرونا در جهان شیوع پیدا کرد  و تمام جهانیان، سر درگم مواجهه با  وضعیت پدید آمده بودند، در کشور عزیزمان، از خود گذشتگی بزرگ مردان و زنانی را تجربه کردیم که با علم و تخصص و اعتقادی راسخ، خود را وقف نجات، درمان و حفظ جان هموطنان نمودند. توفیق خدمت به نیکوترین و شایسته‌ترین مردم در نظام اسلامی، فرصت گرانبها و پرافتخاری است که علاوه بر خشنودی مردم، موجبات رضایت پرودگار متعال را درپی خواهد داشت. به تبعیت از رهبر معظم انقلاب که فرمودند:”از صمیم قلب از پزشکان، پرستاران و مجموعه‌های درمان که در حال جهاد هستند، تشکر می‌کنم”، وظیفه خود می‌دانم که از زحمات شما تقدیر نمایم.

از خداوند متعال برای شما آرزوی  بهروزی دارم و اميد است همواره در مسير خدمت خالصانه به مردم شریف این مرز و بوم با سرافرازی و سربلندي گام برداريد.از ایزد منان توفیق روز افزون شما را در ظلّ توجهات حضرت ولی عصر(عج) ، مسألت می‌کنم.»

در ادامه این مراسم نیز با اهدای لوح تقدیر و جوایزی از خدمات تلاشگران این عرصه تقدیر شد.

همچنین در پایان این نشست از کتاب طنز بحران نیز رونمایی شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا