
به گزارش همسو نیوز،در ابتدای این نشست که با حضور مدیران و کارشناسان واحدهای متفاوت شهرداری همراه بود، زهیر صباغپور آذریان سرپرست معاونت بینالملل مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران موضوع ضرورت انتقال تجربیات پیرامون مسائل شهری از سوی نخبگان ایرانی خارج از کشور به مسئولان و مدیران داخل را مطرح کرد و بازخوردهای مناطق، سازمانها و معاونتها را در نیازسنجیها و برنامهریزیها موثر برشمرد.
وی در این باره اضافه کرد: تلاش میکنیم تا از تجربیات شبکه ایرانیان خارج از کشور در حوزههای تخصصیشان که میتواند به کار کارشناسان و مدیران ما در مقابله با چالشهای شهری بیاید، استفاده کنیم. کشورهای بسیاری چه در شرق و غرب میتواند محل بحث ما باشد. این رویدادها میتواند در راستای حل مسائل روزانه ما بسیار موثر باشد. تلاش میکنیم تا هر ماه بتوانیم یک نشست از این سلسله نشستها بنا به نیاز در حوزههایی که وجود دارد را برگزار کنیم. این برنامه به کمک مرکز مطالعات برگزار میشود و فکر میکنم که این همراهی بسیار ضروری است.
در ادامه این نشست نیز میلاد زمانیفر با تشریح پروژههای پژوهشی تیم خود و همکاری با ارگانهای عملیاتی اتحادیه اروپا، فعالیتهای این تیم را در حوزههای میانرشتهای و بین رشتهای و به دور از دیدگاهی انتزاعی ترسیم کرد.
وی همچنین با توضیح تفاوتهای بلایای طبیعی و بحران افزود: در آلمان بحران به معنای مرسوم آن وجود ندارد و بیشتر تغییرات اقلیمی است. بلایا ممکن است وجود داشته باشد اما اینکه تبدیل به بحران بشود یک بحث دیگر است. به همین خاطر بحرانهای طبیعی در ترمینولوژی مدیریت بحران یک عبارت کاملا غلط است. چون بحران برخلاف بلایا نمیتواند طبیعی باشد. بحران به صورت غیرطبیعی به وجود میآید آن وقتی که ما توانایی کنترل نداریم و زیرساختهای ما تابآوری لازم را ندارند.
این استاد دانشگاه در برلین همچنین اضافه کرد: در مواجهه با ریسک ابتدا باید آن را بشناسیم و درک کنیم. سپس باید آن را آنالیز و راهکارهای آن را ارزیابی و در نهایت اقدام کنیم. در همه این مراحل اطلاعات حاوی از ریسک باید به تصمیمگیران مخابره بشود.
وی با اشاره به دستگاه مدلسازی مورد استفاده در پروژهها گفت: این دستگاه با لیزر از دادههای محیطی شبیهسازی میکند و پیشنهادهای خود را با هزینههای متفاوت برای نوسازی مطرح میکند. آن وقت میتوان تصمیم گرفت که کدام طرح را باید انتخاب کرد. بنابراین همیشه باید از طراحیهایی استفاده کرد که بهینه شده است. به این معنا که معیارها و پارمترها مشخص باشد. فرآیند شبیهسازی انجام شده باشد و بتواند بهترین گزینه را پیشنهاد بدهد تا بهترین انتخاب ممکن صورت بگیرد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در برنامهای که ما ساختهایم به دیتای ورودی نیاز داریم تا به خروجی مطلوب برسیم. این برنامه هزینهی کمتر، انرژی کمتر و زمان کمتر را تضمین میکند. روشی که ما پیشنهاد میدهیم بدون دخالت فرد است. یک روش سیستماتیک است و همهچیز با تاثیر پارامترها و معیارهاست.