
[ad_1]
ایسنا/سمنان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و رئیس مرکز بهداشت استان از فضای شهری به عنوان یک فاکتور و مولفه مهم در ارتقاء سلامت نام برد و از شهرداران استان خواست در ایجاد فضاهای جدید شهری به این نقش توجه بیشتری کنند.
دکتر جعفر جندقی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استفاده از دوچرخه و فرهنگسازی در خصوص آن یکی از راههای بسیار موثر در افزایش و بهبود شاخصهای مرتبط با سلامت و از استراژیهای معمول و موثر در افزایش سطح سلامت در کشورهای توسعهیافته است.
وی از فرهنگسازی در خصوص دوچرخهسواری و ایجاد زیرساختهای لازم برای استفاده از آن به عنوان یکی از پذیرفتهشدهترین راههای کاهش آلودگی در شهرها یاد کرد و افزود: اکثر شهرهای بزرگ دنیا از زیرساختهای لازم برای ارتقاء فرهنگ دوچرخه سواری برخوردارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: استفاده از دوچرخه در شهرها جدا از کاهش آلودگی و بهبود وضعیت ترافیکی، به عنوان یک ابزار ورزشی در افزایش سطح سلامت جسمانی شهروندان بسیار موثر است.
رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به ظرفیتهای بالای استان و فرهنگ بالای مردم از شهرداریهای استان خواست در زمینه بسترسازی و ایجاد زیرساختهای لازم برای افزایش استفاده از دوچرخه در شهرها و خصوصا شهرهای بزرگ استان حداکثر تلاش خود را به کار گیرند.
وی با اذعان به اینکه شهرداریها در ارتقاء سطح سلامت شهروندان نقش بسیار مهمی میتوانند ایفا کنند اضافه کرد: انتظار داریم که شهرداریها به عنوان یک بازوی توانمند یاریگر دانشگاه علوم پزشکی استان در بهبود شاخصهای درمان و سلامت عمومی و مهمتر از آن فرهنگسازی در این بخش باشند.
جندقی به نقش مهم مردم در برنامههای مرتبط با سلامت اشاره و تصریح کرد: مشارکت شهروندان در برنامههای سلامت محور و خصوصا در برنامههای پیشگیرانه نقش بسیار مهمی در ارتقا کیفی سطح سلامت عمومی دارد.
وی همچنین از خودمراقبتی به عنوان یکی از مصادیق دیگر مشارکت مردم در حوزه سلامت نام برد و اظهار کرد: آمارهای جهانی گویای این است که بین 70 تا 80 درصد سلامت در دست خود مردم است به عبارتی با نهادینه کردن برنامههای خودمراقبتی میتوان به سطح بالاتری از سلامت عمومی دست یافت.
انتهای پیام
[ad_2]
منبع:ایسنا