جهان باید در مواجهه با همه گیری های آینده به طور موثرتر و مفیدتر واکنش نشان دهد
مدیرکل همکاری های بینالملل وزارت بهداشت گفت: درسی که از چالش عظیم ناشی از این بیماری همه گیر آموخته شد، این است که جهان نمی تواند تا زمان حملات مرگبار بعدی همه گیر بیکار بماند.

به گزارش همسو نیوز به نقل از وبدا، دومین نشست ویژه مجمع جهانی بهداشت (WHASS) جهت بحث و گفت و گو پیرامون ایجاد احتمالی یک معاهده جدید جهانی برای حمایت از آمادگی در برابر بیماری همه گیر برگزار شد و نمایندگان 194 کشور عضو WHO به مدت سه روز برای بررسی تدوین یک سند بینالمللی جدید و یا تقویت IHR 2005 برای مقابله با پاندمی های احتمالی آینده گرد هم آمدند.
دکتر محمد حسین نیکنام مدیرکل همکاری های بینالملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نمایندگی از وزارت بهداشت کشورمان در این مجمع با قرائت بیانیهای با تاکید بر این که «دسترسی برابر» به تجهیزات پزشکی و ظرفیتهای تولید برای کشورهای در حال توسعه که عواقب نامتناسب بیماری همهگیر کووید-19 را تحمل میکنند، بسیار مهم است، یاد آور شد: همهگیری کنونی همچنان چالشهای ناشی از عدم دسترسی به ابزارها و واکسنهای COVID-19 را نشان میدهد. این نگرانی باید در هر نتیجه قابل پیش بینی تلاش های جمعی ما مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: طی دو سال گذشته، همهگیری کووید-19باعث ایجاد بیماری و رنج فاجعهبار و زیادی برای همه مردم جهان شده است و این چالش هنوز هم ادامه دارد. درسی که از چالش عظیم ناشی از این بیماری همه گیر آموخته شد، این است که جهان نمی تواند تا زمان حملات مرگبار بعدی همه گیر بیکار بماند. ما باید آمادگی بیشتری داشته باشیم و در مواجهه با همهگیریهای آینده به طور مؤثرتر و مفیدتر واکنش نشان دهیم.
دکتر نیکنام افزود: ما از دیدگاههای متفاوت آگاه هستیم که به دنبال متحد کردن کشورهای عضو به سمت یک دستور کار جهانی مشترک برای جوامع انعطاف پذیرتر در برابر همه گیری های آینده است. در این راستا، ما تأکید میکنیم که «دسترسی برابر» به تجهیزات پزشکی و ظرفیتهای تولید برای کشورهای در حال توسعه که عواقب نامتناسب بیماری همهگیر کووید-19 را تحمل میکنند، بسیار مهم است. همهگیری کنونی همچنان چالشهای ناشی از عدم دسترسی به ابزارها و واکسنهای COVID-19 را نشان میدهد. این نگرانی باید در هر نتیجه قابل پیش بینی تلاش های جمعی ما مورد توجه قرار گیرد.