
[ad_1]
ایسنا/خراسان رضوی رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه مورد توجه خاص رئیس جمهور است و در مقاطع مختلف رئیس جمهور و وزیران صمت، کشاورزی و اقتصادی بر این موضوع تاکید میکنند و قرار است بخشنامهای توسط دولت صادر شود تا این موضوع اجرایی شود.
محمود واعظی امروز در حاشیه بازدید ازپژوهشکده هوا و خورشید و پژوهشکده فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد و در جمع خبرنگاران در خصوص ارزیابی خود از این بازدید و نقش دانشگاه در تولید علم وفناوری اظهار کرد: بازدید امروز نگاه من را نسبت به اینکه در دانشگاه فردوسی در بخشهای مختلف اینگونه جوانان، اساتید و دانشمندان در ابعاد مختلف کار کردهاند، تغییر داده و انصافا کارهای بسیار خوبی انجام شده است.
وی ادامه داد: بنده از دانشگاههای دیگر نیز بازدید کردهام و هر دانشگاه در یک یا دو بخش کار فوقالعادهای انجام داده، اما خوشبختانه این دانشگاه جامعالاطراف است و در بخشهای مختلف کارهای بسیار اساسی و پایه انجام داده است که برخی از آن ها نتیجه داده و امیدواری زیادی وجود دارد تا بخشهای دیگر نیز به نتیجه برسد که در صورت نتیجه دادن، تحولات زیادی در این بخشها ایجاد خواهد شد.
رئیس دفتر رئیس جمهور بیان کرد: دنیای امروز به صورت عجیبی در حال تغییر است و تغییر آن براساس علم و تکنولوژی است. اگر در گذشته پول و قدرت نظامی سبب کسب اعتبار و قدرت میشد در دنیای امروز علم و تکنولوژی قدرت و ثروت میآفریند. خوشبختانه دانشگاههای ما از حالت گذشته که آموزشمحور، پژوهشمحور و مهارتمحور بودهاند، اکنون به دنبال کارآفرینی و فناورمحور هستند.
رئیس دفتر رئیس جمهور بیان کرد: خوشحالم از اینکه تمام کارهایی که در این دانشگاه انجام میشود از شروع تا پایان آن از نظر ساخت، اندیشه و طراحی داخلی است. اگر بخواهیم تغییراتی در صنعت و اقتصاد ایجاد شود، راهی جز آغاز کار از دانشگاه نیست.
واعظی در خصوص راهکار برای رفع دغدغه دانشگاهیان در جهت عدم اعتماد صنعت به دانشگاه گفت: این روند تغییر پیدا کرده است و ارتباط نزدیکی میان دولت و وزارتخانه برقرار است، تولیدکنندگان ترجیح میدهند ریسک نکنند و با پرداخت پول به سایر کشورها نیازهای خود را برطرف کنند. در حال حاضر با تاکیدات مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، دولت و سیاست وزارت علوم تاکید بر تولید داخل است و خوشبختانه این فرهنگ در وزارت صمت و وزارتهای مصرفکننده وجود دارد.
وی اضافه کرد: در مقایسه کنونی کشور با ده سال گذشته مشاهده خواهید کرد که اکنون با ولع زیادی رابطه صنعت و دانشگاه برقرار شده است و قراردادهای متعددی میان این دو برقرار شده است و دولت نیز از آنان حمایت میکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه مورد توجه خاص رئیس جمهور است و در مقاطع مختلف رئیس جمهور، وزیران صمت، کشاورزی و اقتصادی بر این موضوع تاکید میکنند و قرار است بخشنامهای توسط دولت صادر شود تا این موضوع اجرایی شود. در حال حاضر راهی به جز این وجود ندارد که همه توان خود را برای این کار بگذاریم و در این شرایط تحریم دانشگاهها را تجهیز و کشور را خودکفا کنیم.
همچنین منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این بازدید اظهار کرد: کشور در وضعیت توسعه فضای سیاسی به سمت نقدپذیری ارکان مختلف اداره کشور قرار دارد که این اتفاق بعضا در فضاهایی همچون روزهای 16 آذر رخ میدهد و اتفاقات و گفتمانهای زیادی شکل میگیرد و در ضمن آن نشستها و سخنرانیهایی برگزار میشود.
وی افزود: انتظار ما این است که این اتفاقات در طول سال نیز رخ دهد تا نقدها در جامعه منتشر و دانشگاه با آن درگیر شود که حاصل این اتفاق آشنایی دانشجویان با مشکلات و چگونگی حل آن است. همچنین در کنار آن میتوان از تجریبات دانشگاهیان برای رفع مشکلات استفاده کرد.
انتهای پیام
[ad_2]
منبع:ایسنا